Profesjonalna patelnia indukcyjna ze stali nierdzewnej, o średnicy 20 cm oraz pojemności 1,3 l.
Patelnia YATO Professional Kitchen Equipment przeznaczona jest do profesjonalnego wykorzystania w branży gastronomicznej.
Doskonale nadaje się do smażenia wszelkiego rodzaju potraw.
Wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, opracowanej specjalnie do użytku w gastronomii.
Najważniejszą zaletą patelni wykonanych z tego rodzaju stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% większe, w porównaniu ze standardowymi patelniami wykonanymi ze stali 304.
Charakteryzuje je również podwyższona odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów.
Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach oraz są odporne na intensywne szorowanie powierzchni. Co ważne, patelnie wykonane ze stali typu 21/0 nie zawierają szkodliwych dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu.
Specjalna konstrukcja dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co zwiększa stopień wykorzystania ciepła i efektywność gotowania.
Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość oraz komfort pracy kucharza.
Takie rozwiązanie zmniejsza również ryzyko przypalenia potraw.
Specjalna wkładka ferromagnetyczna w dnie pozwala na stosowanie patelni YATO na każdym rodzaju kuchenek, takich jak: - elektryczna - indukcyjna - gazowa - ceramiczna
Boczne ściany patelni wykonane są z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej niż standardowe naczynia ze stali typu 304.
W patelniach YATO zastosowano wyjątkowo masywne i nienagrzewające się, solidnie zamocowane uchwyty.
Gwarantuje to bezpieczeństwo i wieloletnią trwałość użytkowania.
Przeznaczona do profesjonalnego wykorzystania w branży gastronomicznej.
Doskonale nadaje się do smażenia wszelkiego rodzaju potraw.