Wczytuję dane...
Model: YG-02232
Kod producenta: YG-02232
EAN: 5906083024375
Zawartość opakowania: 1
Cena jednostkowa: 27.00 PLN
Producent: yato
Wysyłamy w: 2 dni
Wysyłka od: 19.99 PLN
27,00 PLN*
* z podatkiem VAT



Dane techniczne:

Zastosowanie: do krojenia szynki, wędlin, serów lub łososia
Materiał rękojeści: PP
Materiał ostrza: niemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15
Wykończenie ostrza: satynowe
Twardość: 55-58 HRC
Długość ostrza: 290 mm
Grubość ostrza: 2.5 mm
Długość całkowita:425 mm


NÓŻ DO WĘDLIN 275MM

Wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej X50CrMoV15, o twardości HRC 55-58, co gwarantuje, że ostrza są:

bardzo ostre
trwałe
posiadają doskonałe właściwości tnące
łatwe do czyszczenia

Dzięki temu noże YATO doskonale nadają się do profesjonalnej pracy w gastronomii. Szczególnie polecany jest do krojenia wędlin czy łososi.

Wieloetapowy proces produkcyjny, przeprowadzony z zachowaniem najwyższych wymogów jakościowych zapewnia, że każdy z etapów, takich jak kucie, hartowanie, szlifowanie czy ostrzenie wykonane są bardzo starannie i precyzyjnie. Rezultatem tego jest nóż kucharski YATO.

Istotnym elementem noża YATO jest rękojeść. Wykonana z antypoślizgowego materiału posiada specjalnie wyprofilowany, ergonomiczny kształt, żeby zapewnić jak największy komfort pracy. Gładka powierzchnia, bez połączeń nitowanych, uniemożliwia gromadzenie się resztak co jest zgodne z wymogami HACCP.

Ważnym zagadnieniewm jest także kwestia bezpieczeństaw podczas użytkowania. Dlatego nóż YATO posiada specjalną nasadę przy połączeniu ostrza z rękojeścią. Zapobiega ona ześlizgnięciu się dłoni na ostrze eleminując ryzyko poważnego skaleczenia się.

Całkowita długość noża wynosi 425mm, a ostrza 290mm. Jego grubość 2,5mm gwarantuje bardzo dużą stabilność noża podczas pracy.

Nóż pakowany jest osobno w blister, estetycznie prezentującym się na regale sklepowym.

**
Polecane