Seria: GRL Wykończenie powierzchni: satynowa Pojemność: 2 l Średnica: 20 cm Wysokość: 6.5 cm Uchwyt: nie Możliwość mycia w zmywarce: tak Pokrywka: nie Odporność na działanie kwasów organicznych i detergentów: tak Kompatybilność z płytami grzewczymi: elektryczne|indukcyjne|gazowe|ceramiczne Rodzaj dna: kapsułowe|trójwarstwowe Odporność na uszkodzenia mechaniczne: tak Podziałka pojemności: nie Nitowane uchwyty: nie Nienagrzewające się uchwyty, rękojeści tak Grubość ścianki 0.8 mm Materiał ścianki stal nierdzewna 21/0 Grubość wkładu kapsułowego 4 mm Materiał wkładu kapsułowego aluminium Grubość warstwy zewnętrznej dna 0.8 mm Materiał warstwy zewnętrznej dna stal nierdzewna 430
Profesjonalny rondel do sosów, o wymiarach 20x6,5 cm oraz pojemności 2,0 l.
Rondel do sosów YATO Professional Kitchen Equipment przeznaczony jest do profesjonalnego wykorzystania w branży gastronomicznej. Doskonale nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju sosów.
Wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, opracowanej specjalnie do użytku w gastronomii. Najważniejszą zaletą rondli wykonanych z tego rodzaju stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% większe w porównaniu ze standardowymi rondlami wykonanymi ze stali 304. Charakteryzuje je również podwyższona odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach oraz są odporne na intensywne szorowanie powierzchni.
Co ważne, rondle wykonane ze stali typu 21/0 nie zawierają szkodliwych dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu.
Specjalna konstrukcja dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co zwiększa stopień wykorzystania ciepła i efektywność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość oraz komfort pracy kucharza. Takie rozwiązanie zmniejsza również ryzyko przypalenia potraw.
Wkładka ferromagnetyczna w dnie pozwala na stosowanie rondli YATO na każdym rodzaju kuchenek, takich jak:
elektryczna indukcyjna gazowa ceramiczna Boczne ściany rondla są wykonane z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej niż standardowe naczynia ze stali typu 304.
W rondlach YATO zastosowano wyjątkowo masywne i nienagrzewające się, solidnie zamocowane uchwyty. Gwarantuje to bezpieczeństwo i wieloletnią trwałość użytkowania.