Seria: GRL Wykończenie powierzchni: satynowa Pojemność: 3.3 l Średnica: 20 cm Wysokość: 10.5 cm Uchwyt: tak Możliwość mycia w zmywarce: tak Pokrywka: tak Odporność na działanie kwasów organicznych i detergentów: tak Kompatybilność z płytami grzewczymi: elektryczne|indukcyjne|gazowe|ceramiczne Rodzaj dna: kapsułowe|trójwarstwowe Odporność na uszkodzenia mechaniczne: tak Podziałka pojemności: nie Nitowane uchwyty: nie Nienagrzewające się uchwyty, rękojeści: tak Grubość ścianki: 0.8 mm Materiał ścianki: stal nierdzewna 21/0 Grubość wkładu kapsułowego: 4 mm Materiał wkładu kapsułowego: aluminium Grubość warstwy zewnętrznej dna: 0.8 mm Materiał warstwy zewnętrznej dna: stal nierdzewna 430
Profesjonalny rondel z pokrywką, o wymiarach 16x9,5 cm oraz pojemności 1,9 l. Rondel YATO Professional Kitchen Equipment przeznaczony jest do profesjonalnego wykorzystania w branży gastronomicznej. Doskonale nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju potraw duszonych.
Wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, opracowanej specjalnie do użytku w gastronomii. Najważniejszą zaletą rondli wykonanych z tego rodzaju stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% większe w porównaniu ze standardowymi rondlami wykonanymi ze stali 304.
Charakteryzuje je również podwyższona odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach oraz są odporne na intensywne szorowanie powierzchni. Co ważne, rondle wykonane ze stali typu 21/0 nie zawierają szkodliwych dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu. Specjalna konstrukcja dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co zwiększa stopień wykorzystania ciepła i efektywność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość oraz komfort pracy kucharza. Takie rozwiązanie zmniejsza również ryzyko przypalenia potraw.
Wkładka ferromagnetyczna w dnie pozwala na stosowanie rondli YATO na każdym rodzaju kuchenek, takich jak: - elektryczna - indukcyjna - gazowa - ceramiczna
Boczne ściany rondla i pokrywka są wykonane z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej niż standardowe naczynia ze stali typu 304. W rondlach YATO zastosowano wyjątkowo masywne i nienagrzewające się, solidnie zamocowane uchwyty. Gwarantuje to bezpieczeństwo i wieloletnią trwałość użytkowania.