Zakres temperatury pracy: 30~200 °C Zawartość zestawu: frytkownica beztłuszczowa | tacka ociekowa | tacka x3 | rożen | obrotowy koszyk | zestaw szpikulców na szaszłyki Masa:8 kg Napięcie: 220-240 V a.c. Moc: 1800 W Długość przewodu: 0.8 m Rodzaj wyświetlacza: LCD Cyfrowy panel sterowania: tak Częstotliwość: 50/60 Hz Klasa izolacji elektrycznej: I Funkcje: rozmrażanie | podgrzewanie | pieczenie | smażenie | grillowanie Automatyczne włączanie / wyłączanie: tak Ochrona przeciw przegrzaniu: tak Regulacja temperatury: Tak Czas pracy: 0-90 min Ustawianie czasu (timer): tak Sygnał dźwiękowy: tak Pojemność misy: 12 l Wymiary zewnętrzne urządzenia gotowego do pracy: 310x320x375 mm Możliwość mycia w zmywarce: tak Nieprzywierająca powłoka: tak Programy: frytki | steki | ryby | krewetki | pizza | udko z kurczaka | pieczenie | kurczak z rożna | suszenie | podgrzewanie
Wielofunkcyjny piekarnik (frytkownica) o pojemności 12 litrów i wysokiej mocy 1800W. Różnorodne akcesoria umożliwią m.in. smażenie frytek, przygotowanie kurczaka, szaszłyków, ciasta, ryb a także suszenie grzybów i owoców. Urządzenie umożliwia wybór jednego z 10 automatycznych programów lub wybór manualny temperatury i czasu grzania.
2w1 – piekarnik i suszarka spożywcza w jednym! Wysoka moc 1800W (220-240V, 50/60Hz ) umożliwi szybkie przygotowanie potraw 10 automatycznych programów: frytki, steki, ryby, krewetki, pizza, udko z kurczaka, pieczenie, kurczak z rożna, suszenie, podgrzewanie Pojemność piekarnika: 12 l
Szybkie nagrzewanie i równomierne rozprowadzanie ciepła W porównaniu do tradycyjnych frytkownic beztłuszczowy, w modelu 67590 istnieje możliwość podglądu procesu przygotowywanych potraw Intuicyjna regulacja temperatury i czasu Zakres temperatury 80-200°c (w zależności od funkcji 30-200°c) Czasomierz 0-90 minut (w zależności od funkcji 0-24h) Cyfrowy, dotykowy panel LED
Łatwe czyszczenie – możliwość mycia akcesoriów w zmywarce Automatyczne wyłączanie, kiedy frytkownica osiągnie właściwą temperaturę, oraz wznowienie pracy, gdy temperatura spadnie Automatyczne wyłączenie po otwarciu drzwiczek Wewnętrzna lampka kontrolna Sygnał dźwiękowy sygnalizujący ukończenie grzania Ochrona przed przegrzaniem Nienagrzewający się uchwyt Nóżki antypoślizgowe Długość przewodu: 0,8 m
Wymiary frytkownicy: 31 x 32 x 37,5cm (długość x szerokość x wysokość) Stal nierdzewna na górze urządzenia i na uchwycie
Akcesoria (materiał wykonania):
taca ociekowa i do pieczenia 25,5 x 23cm (blacha walcowana na zimno, nieprzywierająca powłoka) tacka - siatka 3 sztuki 25,5 x 23,5cm (stal nierdzewna) – idealne do suszenia grzybów i owoców rożen na kurczaka (stal nierdzewna) – praca obrotowa zestaw szpikulców na szaszłyki (stal nierdzewna) – praca obrotowa głęboka misa do smażenia + uchwyt 23 cx 21 x 9cm (blacha walcowana na zimno, nieprzywierająca powłoka) koszyk 23 x o14cm (stal nierdzewna) – praca obrotowa uchwyt do rożna
SMAŻENIE Z WYKORZYSTANIEM POWIETRZA - wyprofilowany kształt frytkownicy oraz termoobieg powietrza sprawią, że potrawy będą równomiernie zagrzane a tym samym chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku.
SMAŻENIE POTRAW BEZ OLEJU - wykorzystuj niewielką ilość oleju, lub nie dodawaj go wcale.
RÓŻNORODNOŚĆ POTRAW – dzięki licznym akcesoriom oraz regulacji temperatury w szerokim zakresie jesteś w stanie przygotować różnorodne dania
ZDROWSZY WYBÓR - W odróżnieniu od tradycyjnych frytkownic nie wymaga smażenia w głębokim tłuszczu, co pozwala na znacznie zdrowsze przygotowanie żywności. Jedz zdrowo i smacznie.
Porady dotyczące korzystania z frytkownicy beztłuszczowej:
Wykorzystanie frytkownicy beztłuszczowej do przygotowywania żywności pozwala zapewnia przewagę nad procesem przygotowywania żywności w tradycyjnym piekarniku lub smażenia w głębokim tłuszczu. Obniżenie zawartości cholesterolu. Dzięki wykorzystaniu wymuszonego obiegu powietrza następuje zmniejszenie tkanki tłuszczowej żywności oraz obniżenie zawartości cholesterolu. Oszczędność czasu i energii. Dzięki wysokiej wydajności metody wymuszonego obiegu powietrza do przygotowywania żywności możliwa jest redukcja czasu i energii. Zachowanie walorów smakowych. Zbyt długi czas i zbyt wysoka temperatura łatwo pozbawiają żywność walorów smakowych. Dzięki łatwej kontroli czasu i temperatury można rozwiązać ten problem. Dodanie niewielkiej ilości tłuszczu do przygotowywanych potraw spowoduje, że będą chrupiące po przygotowaniu. Wymieszanie składników w połowie czasu przygotowywania, spowoduje, że zostaną równomiernie podgrzane