Wymiary: 340x340x370 mm Zastosowanie: do serwowania zup, kremów i sosów Wykończenie powierzchni: malowana Pojemność: 9 l Materiał obudowy: stal Masa: 4.3 kg Napięcie: 220-240 V a.c. Moc: 400 W Wyłącznik: TAK Częstotliwość: 50/60 Hz Klasa izolacji elektrycznej: I Łatwe czyszczenie: tak Temperatura robocza: 35~85 °C Regulacja temperatury: Tak Materiał pojemnika: stal nierdzewna 304 Liczba nóżek: 4 Materiał nóżki: PVC Podtrzymywanie temperatury: tak
KOCIOŁEK ELEKTRYCZNY DO ZUP 9L
Polecany do serwowania zup, kremów i sosów. Wykonana ze stali, malowana na czarno obudowa zapewnia estetyczny wygląd. Dzięki temu kociołek doskonale sprawdza się w bufetach oraz restauracjach hotelowych.
Wyjmowany pojemnik na zupę wykonany jest ze stali nierdzewnej SS 304. Posiada zaokraglone krawędzie, przez co jest bardzo łatwy w utrzymaniu w czystości.
Pojemnik na zupę wkładany jest do wypełnionego wodą zbiornika, pod dnem którego zamontowana jest grzałka. W ten sposób nie ma ona bezpośredniego kontaktu z wodą i nie osadza się na niej kamień. Wyeliminowane jest w ten sposób ryzyko przegrzania oraz przepalenia się grzałki, znacznie wydłużając żywotność całego urządzenia.
Powstały pomiędzy zbiornikiem a pojemnikiem na zupę płaszcz wodny, równomiernie rozprowadza ciepło wokół całego pojemnika, zapobiegając przypalaniu się zawartości.
Grzałka o mocy 400W umożliwia płynną regulację temperatury pracy w zakresie 35~85°C. Natomiast zainstalowany termostat zapewnia utrzymanie temperatury podgrzewania na stałym, ustalonym poziomie.
Kociołek posiada pokrywkę z otworem na chochlę. Poza tym podczas nalewania zupy istnieje możliwość ustawienia pokrywki w pozycji otwartej w taki sposób, że skroplone na niej opay nie rozlewają się na zewnątrz, co zapobiega zabrudzeniu stołu.
Zamontowane cztery nóżki zapewniają stabilność kociołka.